Wat doe ik

Ik ben letterkapper. Ik kap teksten in steen, het liefst in Belgisch hardsteen. Korte teksten en lange teksten. Serieuze teksten en teksten met een knipoog. Ik maak verheven teksten, waarbij de letter blijft staan en waarbij de omliggende steen wordt verwijderd, of ik maak uitgesneden teksten, de zogenaamde V-cut. Het letterkappen gebeurt handmatig, daarbij komt geen machine aan te pas.

Ik streef in mijn werk naar perfectie. Een uitgesneden letter komt het best tot zijn recht wanneer de hoek van de letter tussen de 90 en 100 graden ligt en wanneer de individuele slagen zichtbaar zijn. De lichtinval komt dan optimaal tot zijn recht en geeft de tekst haar unieke karakter. Kijk eens naar de voorbeelden op de pagina ‘Portfolio’ en zoom eens in op de foto’s. Wilt u weten wat allemaal nog meer mogelijk is? Neem dan contact op; mijn gegevens staan op de pagina Contact.